Foto: Johan Nilsson / TT

Nytt rånförsök mot matbutik i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Matbutiken i stadsdelen Kristineberg utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök. Butiken rånades senast så sent som i slutet på april.

Rånförsöker inträffade vid 19-tiden på torsdagskvällen. En delvis maskerad man gick in i matbutiken och hotade en anställd och krävde att få pengar. Mannen hade enligt den anställde ett föremål i handen, det är dock oklart om det var ett vapen.

Flydde tomhänt

När ytterligare en anställd kom ut, och rånaren insåg att kassapersonalen inte var ensam i butiken, så flydde dock rånaren utan att få med sig något, enligt polisen.

Rånen i Oskarshamn

Mannen eftersöks nu av polisen och beskrivs som lång, smal och var klädd i grå munkjacka, svarta byxor, skor och handskar.

Flera rån i området

Rånförsöket är ett i raden av liknande händelser på senare tid i Oskarshamnsområdet.

Så sent som den 22 april i år rånades samma matbutik av en man, som hotade personal med en kniv och fick med sig 8000 kronor i kontanter. Mannen, som är i 30-årsåldern kunde senare gripas och dömdes för brottet till två års fängelse.

Även en bensinmack på Åsavägen i Oskarshamn har utsatts för väpnat rån två gånger inom loppet av bara några veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånen i Oskarshamn

Mer i ämnet