En delad bild där den vänstra sektionen visar en person som håller en stor fisk. Den högra sektionen visar samma person på stranden vid en sjö, med naturliga omgivningar och träd i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klara Strömberg lyckades efter bara några minuter dra upp en rejäl fisk på närmare två kilo. I klippet berättar hon om hur det gick till. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Över 400 barn fiskade i Snärjebäcken utanför Kalmar

Publicerad

Flera hundra barn och ungdomar samlades under lördagen för att fiska vid Snärjebäcken några mil norr om Kalmar.

– Det är första gången jag får en så stor fisk, säger Klara Strömberg som precis dragit upp en av regnbågarna från bäcken.

I en påse intill henne finns en fisk som väger 1,8 kilo och som under kvällen ska provsmakas.

– Jag gillar fisk, men mest lax, säger hon.

Populärt evenemang

Barnens fiskedag arrangeras för fjärde året av Kalmar sportfiskeklubb. Barn och ungdomar får gratis prova på fiske och förhoppningen är att fler ska upptäcka fisket.

– Vi vill så klart få fler medlemmar, både barn och vuxna. Sportfiske är ett fantastiskt sätt att njuta av naturen, säger Ingemar Bernthsson, arrangör.

Under dagen fiskade 420 barn och ungdomar i bäcken och drog tillsammans upp mellan 225 och 250 fiskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.