Polisinsats vid skola i Alvesta – tonåring gripen för olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på torsdagen fick polisen larm om ett bråk vid Hagaskolan i Alvesta. Ingen person är fysiskt skadad men en tonårspojke är gripen misstänkt för olaga hot.

Enligt polisens inledande uppgifter ska det handla om ett bråk mellan två elever på skolan. Polisen är på plats och har kontakt med båda pojkarna.

En person gripen

En pojke har gripits av polis misstänkt för olaga hot. Hoten ska enligt polis varit verbala.

– Han är gripen nu och ska förhöras. Jag får låta det vara osagt exakt vad som har sagts mellan pojkarna, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson i region syd.

Inledningsvis fanns uppgifter om att ett vapenliknande föremål eller en kniv kunde ha burits av en av eleverna. Om det var frågan om ett vasst föremål är fortfarande är oklart, enligt polisen.

Fick stanna i klassrummen

Under tiden som uppgifterna kontrollerades fick eleverna på skolan stanna kvar i sina klassrum, men de fick lämna efter att polisen börjat prata med pojkarna.

– Det är inte polisen som tagit det beslutet, utan skolan, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen.

Skolan skriver i ett pressmeddelande att resten av skoldagen ställs in och att eleverna skickas hem, men att inte ska finnas någon hotbild för eleverna på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.