Ny cykel-och gångbro över Fagrabäcksrondellen i Växjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brobygget är klart och byggnadsställningarna kan tas bort – nu har nya cykel-och gångbron vid Fagrabäcksrondellen öppnat. Foto: SVT

S-formad cykelbro över Fagrabäckrondellen öppnar: ”En bergodalbana”

Publicerad

Cykel- och gångbron vid den nya Fagrabäcksrondellen har öppnats som en första del av det stora byggnadsprojektet. Formad som ett ”s” och 4,7 meter hög blir bron en passage till naturreservatet i Fylleryd.

Cykelbron är den första delen av projektet för att kunna erbjuda medborgarna tillgång till naturreservatet medan byggnationen pågår.

–Jag är stolt över bron. Den är inte rak utan som ett ”s”, och det ger ett lite finare intryck när man kör in till Växjö, säger Amar Kulic, Växjö kommuns projektledare för bygget.

Sören Martinsson, stugfogde på VAIS-torpet, tror att han cyklat fram och tillbaka till Fylleryd cirka 5 000 gånger under 20 år.

– Det blir en berg- och dalbana av guds nåde när allt är klart. Liseberg har inte chans. säger Sören Martinsson.

Resten av arbetet vid Fagrabäck och Österleden beräknas vara klart i december 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.