Omfattande skogsbrand utanför Liatorp släckt

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i skogen utanför Liatorp i Älmhults kommun på onsdagen. Det rörde sig om ett område på 500 gånger 300 meter. Släckningsarbetet pågick i flera timmar och man tog hjälp av helikopter för vattenbombning.

Vid lunchtid larmades SOS Alarm om en skogsbrand utanför Liatorp i Älmhults kommun. Enligt Oscar Naeström, insatsledare på Älmhults räddningstjänst var läget vid 19-tiden under kontroll. En helikopter bistod då fortfarande med släckning.

– Det ser väldigt bra ut just nu, helikoptern gjorde ett gediget arbete med att släcka branden och stoppa spridningen, sa Oscar Naeström.

Vid 22.30 var branden släckt, men arbetet med bevakning av området fortsatte under natten och vid 8-tiden på torsdagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

Det är oklart vad som orsakat branden.

– En gissning kan vara åskoväder som kan ligga kvar i marken, säger Oscar Naeström.

Skogsmaskin görs om till brandbil för att bekämpa skogsbränder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet ovan – hur en skogsmaskin blir till terränggående brandbild med en enklare manöver. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.