• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Adam Åhman är målvakt i Växjö Lakers.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adam Åhman, målvakt i Växjö Lakers tror på en riktigt rolig premiärmatch mot HV71. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

Smålandsderby inleder SHL: ”Kanon att börja med en sådan match”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers mot HV71- en drömstart för spelare och supportrar när SHL-säsongen inleds på lördag. Och Lakersmålvakten Adam Åhman förväntar sig en riktigt rolig öppningsmatch.

Förra säsongen fick ett abrupt slut när Rögle slog ut de då regerande mästarna Växjö genom att vinna fyra raka matcher i semifinal.

Växjös stabilitet sattes ur spel och inför stundande serie gäller det att ha även det psykiska spelet i balans om laget, som genom sina fyra SM-guld byggt upp skyhöga förväntningar, ska lyckas ta sig till ännu en final.

Och vem kan uttala sig bättre kring slaget om Småland än Adam Åhman, fostrad i Västervik och med spelhistoria i även Oskarshamn, Tingsryd och HV71.

I klippet hör du vad Adam Åhman tänker kring SHL-starten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.