Tingsryds AIF riskerar nedflyttning till division ett. Senast den 3 juli måste de ha de ekonomiska garantier som Ishockeyförbundet kräver. Foto: Jonas Ekströmer/TT

TAIF riskerar nedflyttning – ber allmänheten om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyföreningen Tingsryds AIF befinner sig i en djup ekonomisk kris och klarar inte licenskravet. Hockeyförbundet kräver garantier på miljonbelopp senast 3 juli, annars riskerar klubben nedflyttning.

– Vi har ett negativt resultat på två procent av omsättningen, ungefär fyra miljoner, säger Jan Pyrell, klubbens styrelseordförande.

TAIF hade hoppats få dispens från kravet om att redovisa ett eget kapital på tio procent av omsättningen, vilket motsvarar 2,5 miljoner kronor. Hockeyförbundets licensnämnd har dock avslagit klubbens ansökan.

Måste få in garantier om 2,5 miljoner

Licensnämndens beslut innebär att TAIF måste presentera en handlingsplan för säsongen 24/25 med kapitaltäckningsgarantier på 2,5 miljoner kronor.

Föreningen som befinner sig i en djup ekonomisk kris vänder sig nu till allmänheten om hjälp.

– Vi behöver nu personer, föreningar, organisationer eller företag som går in med löften om att backa upp föreningen om det skulle behövas. De blir liksom borgenärer i någon mening, säger Jan Pyrell.

Deadline 3 juli

Senast den 3 juli måste garantierna vara insamlade för att inte ”tvingas lägga ner verksamheten”, skriver klubben på sin hemsida.

– Uppvisar vi ytterligare minusresultat kommer de som har fodringar hos oss att vilja ha sina pengar och spel i division 1 ger inte tillräckliga intäkter för att hålla denna kostym, säger Jan Pyrell, och fortsätter.

– Det blir svårt att hålla igång verksamheten då. Visst är jag orolig men hela styrelsen jobbar nu för att få in dessa garantier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.