Natalia Chorma och Liliana Kalsidi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra Liliana Kulisidi och Natalia Chorna berätta om vad de har haft för nytta av klubben. Foto: Hamed Ubaidi

Ukrainare om digitala klubben: ”Får energi att gå vidare i livet”

Uppdaterad
Publicerad

En digital klubb där ukrainare möts för att diskutera stresshantering, integration och inspiration. Ja, det har Julia Ståhl i Kalmar skapat. SVT Nyheter Småland frågade deltagarna Natalia Chorma och Liliana Kulisidi hur de ser på klubben.

– Det är en svår tid för mig och många andra ukrainare, vi behöver ha någonstans att kunna prata om det. Här får vi chansen att diskutera det, säger Torsåsbon Liliana Kulisidi, som är en av deltagarna.

Det är Kalmarbon Julia Ståhl som startat kubben, i september ifjol, och intresset har varit stort. Redan nu är det över 200 personer som anslutit sig.

– Den här klubben är jättebra. Vi kan umgås, hitta nya vänner, diskutera något bra, sätta nya mål tillsammans och gå vidare i vår utveckling i Sverige, säger Natalia Chorna som bor i Kalmar.

Se Natalia och Liliana berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.