Foto: TT arkivbild

60 lärare erbjuds utbildning i specialpedagogik

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har skjutit till extra pengar för att öka kompetensen inom lärarkåren, så att de elever som behöver extra stöd i grundskolan snabbare ska kunna få det.

Legitimerade lärare i grundskolan och på ungdomshem ska få möjlighet att vidareutbilda sig i hur man på bästa sätt kan anpassa undervisningen för att möta alla elevers behov i skolan.

60 lärare i Södertälje

Södertälje kommun får drygt 636 000 kronor för att utbilda 60 lärare och handledare.

Kompetensutvecklingen kommer att genomföras under läsåret 2018-2019 och ska ske både via webb och genom handledd utbildning.

270 lärare i Stockholm

Stockholm är den kommun som får mest pengar i länet. Drygt tre miljoner kronor har avsatts till att vidareutbilda 270 lärare och handledare i Stockholms stad.

Näst mest pengar – nästan 2,5 miljoner kronor – får Vallentuna kommun, där 247 lärare ska vidareutbildas, följt av Haninge som får 1,4 miljoner för att ge 149 lärare ett kompetenslyft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.