Spelglädjen är påtaglig där bollarna far kors och tvärs på Genetas konstgräsplan i Södertälje.
– Jag tycker det är jätteroligt, det är bra att de har ordnat det här så att vi tjejer får spela fotboll, säger Jinet Jene, 8 år.
Fjortonåriga Jennifer Boyaci tycker också att det är bra att det är fokus på tjejerna på det här fotbollslägret.
– Ofta får tjejer höra: ”Ah, men kan inte du gå ut medans vi spelar så får du spela senare”. Man försöker ofta få tjejer att inte vara med och spela, det ses mer som en killgrej, säger Jennifer Boyaci.
Nysatsning i Södertälje
Lägret anordas av organisationen Futebol dá força, i samarbete med Telge bostäder och Södertälje kommun. Förutom att erbjuda en fotbollsplan är tanken att ge deltagarna ett tryggt sammanhang.
Och inte bara på lägret, utan året om. Futebol dá força har utbildat 15 nya ledare som står redo att ta emot flickor och unga kvinnor i olika delar av Södertälje till hösten.
– Jag tycker att det är en jättebra idé, ofta får man höra om dåligt som händer runtom i Södertälje och då kan det vara skönt att det finns någonstans man som tjej kan känna sig trygg, säger Jennifer Boyaci.
Albera Jene, 15, är en av de nyutbildade ledarna och ska träna ett lag i Hovsjö.
– Jag har själv bott där och när jag var yngre hade inte jag möjligheten att spela fotboll. Eller en trygg plats, säger Albera Jene.
Hon beskriver att hon ofta kände sig otrygg under uppväxten, men skiner sedan upp:
– Men det är helt underbart att det här finns nu, säger hon. Och jag har mina syskon som kommer hit, och grannar och vänner och de säger: ”Vad kul att ni skapar det här, att tjejer blir starkare och att de känner att de kan komma fram och ha kul”, säger Albera Jene.
”Inte okej att tjejer känner sig otrygga”
Organisationen, som satsar på verksamheten i Södertälje, söker nu en förening som vill ta flickorna under sina vingar.
– Tjejerna är på mig som tränare, säger Albera Jene. De frågar mig: ”Albera, ska vi inte skaffa en lagkassa och riktiga tröjor”. De vill spela i en riktig serie, bli ett riktigt lag. Och det är också vårt mål.
Hon tillägger:
– Att en tjej ska känna sig otrygg i området där hon själv bor är inte okej. Hon ska känna sig trygg, hon ska kunna gå runt som hon vill. Det vill jag vara med och skapa, säger Albera Jene.