Se Cecilia Kumlin på Telge bostäder svara på frågor om läget i Södertälje: ”Vill gärna ha en lång kö”. Foto: Nada Razooq/SVT

Allt fler väntar på hyresbostad i Södertälje – ”Vi vill ha många som står i kö”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler i står i kö för hyresbostäder i Södertälje. Hos Telge bostäder har kön vuxit med drygt 20 000 personer de senaste 3,5 åren och idag står 60 515 personer i kön.

Enligt Cecilia Kumlin, t.f affärsutvecklingschef på Telge bostäder, är det antalet personer som är aktivt sökande som är det viktigaste måttet.

För att höra till gruppen aktivt sökande ska man ha anmält intresse för minst tre bostäder under ett år.

Aktivt sökande minskar

– Antalet personer som söker aktivt har minskat sedan förra året. Dessutom vill vi gärna ha en lång kö, eftersom många väljer att stå i kö som framtidsförsäkring, säger Cecilia Kumlin.

I dagsläget utgår man i Södertälje från planritningen när man ska tacka ”ja” eller ”nej” till en bostad. I Stockholm erbjuds istället en digitalvisning.

– Vi tittar på den möjligheten, om den går att utföra här, säger hon.

Spela videon ovan för att ser intervjun med Telge Bostäder och höra mer om bostadsköerna i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.