Se Chamirams tolkning av en semla med traditionella assyrisk/syrianska kryddor. Foto: Maja Flygt/SVT

Se när Chamiram från Södertälje gör en assyrisk ”semlicha”

Uppdaterad
Publicerad

Semlichan är en blandning av den traditionella semlan och det assyrisk/syrianska bakverket klicha. Tillsammans blir det en kryddig bulle som bland annat innehåller kanel, kardemumma, kryddpeppar, fänkål och muskot.

Det är Chamiram Cacan, uppvuxen i Södertälje, som skapat nytolkningen.  

– Det här är jag i en semla. Jag är jättestolt över att vara svensk men mina rötter är ändå assyriska, säger hon.

Chamiram är amatörbagare som älskar att baka på fritiden. Efter att ha delat den assyriska semlan i en matlagningsgrupp på Facebook har bullen fått stor uppmärksamhet. SVT träffar henne när hon bakar semlichan och för första gången ska sälja den på sin brors kafé i Stockholm.

Se mer om semlichan i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.