Det var runt klockan två natten mot tisdag som en detonation inträffade utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus i Södertälje. Foto: Pontus Stenberg

Efter sprängning i Sis-anställds hem – medarbetaren går inte att nå

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tros vara måltavlan för lägenhetssprängningen i Ronna och som jobbade på Statens instutionsstyrelse Tysslinge, har inte gått att nå sedan dådet inträffade, uppger arbetsgivaren. Nu har Sis gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

SVT har tidigare rapporterat om att händelsen som inträffade för ett par veckor sedan i Ronna i Södertälje enligt poliskällor ska ha handlat om att en anställd vägrat förse en intagen morddömd 17-åring, med mobiltelefon. Efter händelsen, då en anhörig till mannen skadades, har arbetsgivaren försökt nå den anställde.

”Arbetsgivaren har inte kunnat få kontakt med berörd medarbetare trots flera regelbundna försök” skriver Sis som baserat hela anmälan på medias uppgifter om att händelsen ska ha koppling till mannens arbete.

”Vill inte kommentera”

SVT har varit i kontakt med Sis i Tysslinge.

– Vi kommenterar inte ärenden som rör anställda, säger institutionschefen Mikael Skaldeman.

Två personer sitter häktade, den ena är misstänkt för utpressning och försök till mord. Den andre, som är den intagna 17-åringen, är misstänkt för bland annat försök till utpressning och anstiftan till mordförsök.

Se förödelsen efter explosionen i videon nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sprängningen var så kraftig att hyreshuset i Ronna Centrum fick stora skador. Se förödelsen i en av grannlägenheterna. Foto: Kalle Thulin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.