”Pang, där satt den”. Se när lokale krögaren Niclas Ryhnell lagar pasta på den nya invasiva amerikanska trågmusslan som etablerat sig i Södertäljetrakten. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Här gör lokala krögaren pasta på invasiva musslan

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Ryhnell är kökschef på restaurang Lilla Styrbjörn i centrala Södertälje, har tävlat i kock-SM och gett ut egna kokböcker. När han får höra att den amerikanska trågmusslan som etablerat sig vid Brandalssund är ätbar blir han eld och lågor.

– Det är fantastiskt att den hamnat i våra vatten och nu när jag känner på den är den ju fet. Den här ska bli rolig att laga en pasta på, säger han och sätter igång.

Självklart bjöd vi in en speciell hedersgäst att provasmaka den första rätten som lagats på Södertäljes nya mussla. Se resultatet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.