Masskrock vid E4:an utanför Södertälje – efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

Efter polisen larmats om en misshandel i Solna inleddes en biljakt som slutade i en masskrock utanför Södertälje. E4:an blockerades, men har vid halvsex åter öppnats.

En familj på fyra personer har förts till sjukhus utan allvarligare skador.

Efter larmet om misshandeln fick en polispatrull syn på gärningsmannen på E4 vid Fittja och ett förföljande inleddes söderut mot Södertälje.

– Vi har en del andra uppgifter om den misstänka gärningsmannen som gör att vi inte vill att han ska åka någonstans, säger polisen presstalesperson.

– Han grips direkt på plats och förses med bojor.

Därefter krockskadades fyra personbilar, inklusive den misstänkte gärningsmannen, vid trafikplats Moraberg och gärningsmannen greps.

Fyra personer till sjukhus

Det finns inga uppgifter om allvarligare skador men hittills har en familj bestående av två barn och två vuxna förts till sjukhus.

– Jag kan inte utesluta att fler kommer åka till sjukhuset, säger polisens presstalesperson.

Nu har ett körfält öppnats efter att hela E4 i södergående riktning tidigare blockerats men köbildningen ska fortfarande vara kännbar långt söderut.

– Man kan köra förbi långsamt men trafiken leds fortfarande om söder om Moraberg, säger polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.