Nu är det klart: McDonalds flyttar

Uppdaterad
Publicerad

Inom ett år flyttar hamburgerkedjan ifrån sitt omdebatterade läge vid Maren. I dess ställe kan bostäder och ett kulturhus eller en biograf ta plats.

Det har gått tjugo år sedan hamburgerresturangen intill Marenplan invigdes. Diskussionerna har emellanåt gått varma. Förstör den en vacker plats? Eller bidrar den till mer liv och ett bättre matutbud?

Mcdonalds flyttar med största sanolikhet till backen mittemot Scania intill Saltskogsavfarten. Vid Marenplan, stadens så kallade vardagsrum, ska något nytt ta plats.

– Det gäller att hitta verksamheter som gör att det finns människor på både dagar, kvällar och nätter, säger Urban Dahlberg som är plan och bygglovchef i Södertälje kommun.

Bland Södertäljeborna finns det idéer om vad som kan ta över när hamburgerkedjan flyttar.

– Biograf! Det var en biograf här förut men sen tog de bort den. Så nu måste man åka ända till Stockholm, säger Hanna Rockman.

Azeez Dawod vill hellre se ett museum.

– Något historiskt som visar hur de har byggt Södertälje i kronologisk ordning. Det skulle vara bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.