Semifinalen bestod av hoppning över 1,10 och 1,20 meter höga hinder. Foto: TT

Ponnyryttare intar Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Idag samlas ponnyryttare i Södertälje för semifinalen av tävlingen Carl Philips pris. Åtta finalplatser i Sweden International Horse Show står på spel.

Idag avgörs semifinalen av tävlingen prins Carl Philips pris. Semifinalen avgör vilka som går vidare till finalen i Sweden International Horse Show som äger rum på Friends arena. Det är Södertälje ridklubb som är med och arrangerar en av världens största cuper som avgörs i bland annat Lina ridhus. Cupen är till för ponnyryttare i kategori C och D, vilket innebär att ryttarna är upp till och med 20 år gamla. Tävlingen består av hoppning över 1,10 och 1,20 meter höga hinder.

– Det är en trevlig tävling och alla är glada. Det är fantastiskt fina ritter, säger Emma Björs som är vice ordförande i Stockholms Läns Ridsportförbund.

Ryttare från hela landet

Cupen hålls i Gagnef, Borås, Laholm och Södertälje. Till Södertälje kommer det ponnyryttare från hela landet som hoppas på att gå vidare från semifinalen. Från de fyra kommunerna är det totalt åtta av 5.000 ryttare som kommer att gå vidare till finalen.

Emma Björs tror att det finns flera anledningar till att Södertälje blev en av kommunerna.

– Södertälje är en idrottsstad och det här är ju en stor sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.