Två kvinnor på bild tittar på bakplåt med gamla uppskivade semlor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i videon när semlor blir skorpor på det lilla lokala bageriet i Södertälje. Foto: Andreas Tun Hedfors/SVT

Så här kan du göra med din överblivna semla

Uppdaterad
Publicerad

Fettisdagen har kommit och gått: vad gör man nu med sin gamla, överblivna semla? SVT:s reporter testar olika sätt, med varierande framgång tillsammans med bagaren Sari Tolfmark som driver bageri på Värdsholmen i Södertälje.

Se i videon olika sätt att ge din semla ny form. Alternativet är att skänka bort – men det kan vara lättare sagt än gjort, som klippet visar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.