Två personer i förkläden håller semlori en kafémiljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sébastien Boudet guida SVT:s reporter i konsten att baka en semla. Foto: Rikard Elefalk/SVT

Kändisbagaren Sébastien Boudet: Så lyckas du med den perfekta semlan

Publicerad

Fettisdagen närmar sig med stormsteg. Kändisbagaren Sébastien Boudet är ett stort fan och delar med sig av några av hemligheterna för att du ska lyckas med den perfekta hembakade semlan.

I veckan peakar semmelsäsongen med fettisdagen. Men hur gör man egentligen en god semla hemma?

För att få de hetaste tipsen för hemmasemlan träffade vi den franske bagaren Sébastien Boudet i Järna utanför Södertälje där han under helgen håller i ett semmelbakarevent.

”Alla gör fel”

En man med bestämda åsikter om hur klassikern ska bakas.

– Alla gör fel med grädden, säger han.

Se Sébastien Boudets tips för att få njuta av en perfekt hemmasemla i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.