Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är första gången Södertälje city har en insamling där privatpersoner och företag kan ge pengar. Foto: Daniel Diaz/SVT

Södertälje city ber allmänheten om pengar till festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Festivalarrangören Södertälje city har skapat en insamling till årets evenemang där målet är 350 000 kronor. Tanken är att privatpersoner och företag som vill stötta Södertäljefestivalen kan ge ett bidrag, men att festivalen kommer att bli av även om inte hela summan samlas in.

På en månad hoppas Södertälje city att 350 000 kronor ska samlas in till Södertäljefestivalen, som ska äga rum 25–27 augusti. Pengarna kommer att gå till extra aktiviteter utöver bland annat artister och mat.

– De här extrainsatserna är ett sätt att krydda festivalen och överraska invånarna med lite mer grejer, säger Aljoša Lagumdžija, vd för Södertälje City.

Är det rimligt att be om så mycket pengar?

– Festivalen kostar väldigt mycket, 2,5 miljoner i det stora hela. 350 000 av det tycker jag inte är jättemycket. I det sammanhanget är det ett mål vi har satt bara. Alla pengar som kommer in ska användas till festivalen oavsett om vi når målet eller inte, säger Aljoša Lagumdžija.

Starta videon för att höra exempel på vad de insamlade pengarna kan gå till.

Fakta om Södertälje city

Södertälje city är en icke vinstdrivande ekonomisk förening, vilket innebär att alla medel i form av exempelvis kommunalt- eller privat stöd ska ut i form av projekt, evenemang och aktiviteter.

Södertälje city är fristående men samarbetar ofta med Södertälje kommun, fastighetsägare och näringsidkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.