– De får ett centralt läge med en riktigt förmånlig hyra, säger Dikran Masso som är förvaltare vid Telge fastigheter.

Trots rivning av Luna – öppnar för nya verksamheter i city

Uppdaterad
Publicerad

I oktober blev det klart att Lunagallerian och tillhörande kvarter ska rivas. Men det kommer att ske först om ett par år och nu ser fastighetsägaren en god möjlighet för Södertäljes entreprenörer att satsa på sin verksamhet.

– De får ett centralt läge med en riktigt förmånlig hyra, säger Dikran Masso som är förvaltare vid Telge fastigheter.

När beslutet om att riva Lunakvarteret kom sa Telge fastigheter att det kommer bli svårt att hitta ersättningslokaler till verksamheterna under byggtiden.

Med tanke på osäkerheten kring lokalerna vill fastighetsägaren nu göra det mer fördelaktigt att hyra.

– Vi vill att gallerian ska fyllas med liv och rörelse så länge den finns kvar men kan samtidigt inte lova kontrakt som sträcker sig längre än ett par år. För att det ska vara intressant för både gamla och nya hyresgäster att stanna i gallerian, utan besittningsskydd, behöver vi göra kostnadsbilden mer intressant för dem, säger Dikran Masso, förvaltare Telge Fastigheter, i ett pressmeddelande.

”Det är bara att bita ihop och ta det”

De första skisserna av nya Lunakvarteret presenterades i oktober.

Så här sa några Södertäljebor då:

”Utmärkt tillfälle att testa affärsidé”

Förutom att nuvarande hyresgäster kan vara kvar i lokalerna ytterligare ett par år finns det också några tomma lokaler som kan hyras ut.

– Vi tänker att detta kan vara ett utmärkt tillfälle för den som vill testa sin affärsidé eller någon som vill har ett framgångsrikt koncept på annan ort och vill känna på intresset i Södertälje, menar Dikran Masso.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.