Utbildningen, som alltså räknas som ett sommarjobb, finns i hela landet och platserna finansieras i huvudsak av kommunerna men också av stiftelser och lokala företag.
– Det de får tillbaka är ju att de bygger framtidens företagare som ska dra in skatteintäkter till kommunen så det här är ju ett jättebra sätt att göra det, att börja tidigt, säger Lucas Lindström.
Känner företagare redan innan
Han menar att startsträckan för att starta företag som ung är något kortare i Södertälje och Nykvarn som är väldigt företagstäta kommuner när det kommer bli småföretag, jämfört med Stockholm.
– Vår bild av många av ungdomarna i Nykvarn och Södertälje är att de redan innan känner minst en företagare, men vårt mål är ju att även nå ut till dem som inte gör det och ge dem en möjlighet att börja bygga ett eget nätverk och knyta kontakter.
Olika med lönen
Utbildningen körs för fjärde året i Stockholm, tredje året i Södertälje och andra året i Nykvarn.
Ungdomarna som kommer från Södertälje och Stockholm får vanlig sommarjobbslön från kommunen utöver det de själv tjänar på sitt företag medan Nykvarnsungdomarna bara får lön om de lyckas tjäna pengar på företaget.
– Så det blir som en morot.
I videon ovan: Lucas Lindström ger sina tre bästa tips till unga som är nyfikna på att starta eget företag.
FAKTA: UNGDRIVE ACADEMY
Sommarjobbet, eller utbildningen, pågår i tre veckor där den första veckan är en kick off-vecka där deltagarna får lära sig allt om affärsidé, ekonomi, marknadsföring, lagar och regler och sätta upp mål.
De två resterande veckorna får ungdomarna jobba med sitt företag på egen hand men med avstämningar med coacherna. Sommarjobbet avslutas sen med ett draknäste där de får försöka sälja in sina företag till lokala företag och investerare.
I hela landet deltar cirka 3000 ungdomar varje år. Runt 100 av de väljs ut för att delta i SM i ungdomsföretagande. Förra året vann Verina Beshai från Nykvarn titeln.
Källa: ungdrive.se