Mannen, som kopplas till en kriminell gruppering i Ronna, åtalas för grovt penningtvättbrott. Foto: Ur polisens förundersökning/Blåljusbilder

Var utsatt för våldsdåd – nu åtalas han för grovt penningtvättbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern från Södertälje åtalas nu för grovt penningtvättbrott. Han är även själv en av dem som utsatts i våldsdåden som skakat Södertälje.

Det var i slutet av 2019 som en kvinna i 60-årsåldern skulle få hjälp med att ta lån hos banken. En man dök upp hemma hos henne med färdiga papper som hon skrev på. Men hon fick aldrig några pengar. Istället ska de 250 000 kronorna ha hamnat hos en man i 25-årsåldern från Södertälje.

En del av pengarna ska efter det ha skickats vidare till en bilaffär i Jönköping. Enligt åtalet ska mannen från Södertälje ha gjort det för att dölja vart pengarna kommer ifrån.

Kriminella nätverken i Södertälje

Kopplas till Ronnafalangen

Mannen i 25-årsåldern har kopplingar till den kriminella grupperingen i Ronna, som sedan hösten 2022 ligger i en blodig konflikt med Saltskogsfalangen. Enligt polisen beskrivs han som en ”fixare” åt ledargestalter i nätverket.

Han är även en av dem som utsatts i skjutningar och sprängningar som tros ha koppling till gängkonflikten i Södertälje.

SVT har sökt mannens försvarare för en kommentar, utan svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverken i Södertälje

Mer i ämnet