En påse med narkotika hittade polisen i ett cykelrum i anslutning till 26-åringens bostad. Foto: Polisens förundersökning

26-åring i Eskilstuna misstänks ha sålt narkotika för flera hundra tusen kronor

Uppdaterad
Publicerad

26-åringen misstänks ha sålt narkotika för över 300 000 kronor inom loppet av drygt ett år. Nu åtalas Eskilstunabon för grovt narkotikabrott, samtidigt som en kvinna också misstänks för inblandning i narkotikahärvan.

Det var i slutet av maj i år som polisen slog till mot 26-åringens bostad i Eskilstuna. Polisen hittade större mängder narkotika och kontanter, och mannen misstänks ha sålt cannabis, amfetamin, kokain, tramadol och ecstacy.

Enligt åklagaren bedrevs narkotikahandeln i stor och yrkesmässig omfattning.

Misstänkt medhjälpare

En 24-årig kvinna åtalas för att ha varit delaktig i rörelsen genom att i sitt hem förvara och förbereda narkotika för försäljning.

Båda misstänkta har i polisförhör förnekat brott.

Polisen gjorde husrannsakan hos den 26-årige mannen då han åkt som passagerare i en taxibil som polisen stoppat för fortkörning, och polisen bedömde att han var påverkad av narkotika.

Den 24-åriga kvinnan greps efter att en granne reagerat på misstänkt aktivitet och hittat en påse fylld med tabletter som gömts i ett soprum.

Betalning via Swish

Bland bevisningen finns uppgifter från 26-åringens mobiltelefon som enligt åklagaren visar en mycket omfattande kommunikation om narkotikaförsäljning. Betalningen ska framför allt ha skett via Swish.

Även två misstänkta kunder till 26-åringen åtalas för narkotikabrott. Det rör sig om 36-årig man och en 22-årig kvinna som enligt åtalet har köpt narkotika för 10 000 respektive 5 000 kronor. Båda nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.