Jimmy Jansson, (S) om att lägga 30 miljoner kronor på förebyggande arbete.

30 miljoner kronor ska hålla unga borta från kriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

Fler vuxna både i skolan och på fritiden ska hålla unga i riskzonen borta från kriminalitet.

– Vi ska flytta Eskilstuna från en situation där vi har för mycket otrygghet till ett annat Eskilstuna, säger kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson, (S).

Under måndagen presenterade den politiska majoriteten i Eskilstuna ett förslag som innebär trygghetsskapande åtgärder för unga. Utökad elevhälsa i grundskolan och ett mobilt ungdomsteam är några av förslagen. Statliga medel ska bland annat finansiera förslaget.

– Försäljningar av en del fastigheter ger oss tid att göra en omprioritering i den ordinarie budgeten, säger Jimmy Jansson, (S).

Trygghet i Eskilstuna

Oppositionsråd i kommunen, Kim Fredriksson (SD), tycker det är bra att majoriteten satsar på tryggheten men ifrågasätter uppföljning av tidigare projekt.

– Det man borde göra nu är att stanna upp och titta på vad tidigare satsningar har haft för effekt innan man göra nya. Sverigedemokraterna vill ha bevakningskameror och narkotikasök på skolor. Det är något som Socialdemokraterna sagt att man ska satsa på, men hur har det gått?, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trygghet i Eskilstuna

Mer i ämnet