Äldre kvinna utsatt för grovt rån i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 90-årsåldern har blivit brutalt rånad i sitt hem utanför Strängnäs. Kvinnan skall ha fått ta emot flera slag mot huvudet och är förd till sjukhus i ambulans.

Polisen larmades till platsen vid halv-fyra tiden på tisdagsmorgonen och gärningspersonen ska ha tagit sig in i bostaden genom ett fönster.

Larmade själv polis

– Det var kvinnan som själv larmade oss, hon verkar inte vara allvarligt skadad och har kunnat lämna bra uppgifter om vad som inträffat, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Ingen gripen

Rånaren ska ha fått med sig smycken och i nuläget är ingen gripen för händelsen som rubriceras som grovt rån.

– Vi har varit på plats med flera hundpatruller och bostaden är avspärrad för teknisk undersökning som kommer utföras under förmiddagen. Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett någon person, personer eller fordon i området Djupvik mellan klockan 03:00 och 05:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.