Tomas Moberg, som arbetar på bank och bor i Mariefred, blev tipsad om klassen av en kompis och har varit med under två tillfällen.
– När han berättade om det så tänkte jag varför inte. Min kropp har börjat ta skada och jag har haft ont i nacke och i ryggen och kände att jag ville prova någonting annat.
Även om han i dagsläget går i en klass med bara män, skulle han kunna tänka sig att gå i en yogaklass med kvinnor också.
– Jag behöver bara bli lite varm i kläderna först.
Stelare men starkare överkropp
Erika Kits Gölevik är initiativtagare och ledare av klassen där män mellan 14 år och 60 år tränar tillsammans. Hon har anpassat passet till den manliga kroppen.
– Män är generellt sett stelare runt höfterna än vad kvinnor är, men har ofta mer styrka i överkroppen. Jag har därför valt Ashtanga-yogan där man arbetar med rörlighet i underkroppen men även styrkan i överkroppen så att de kan utmanas i det de kanske vill bli bättre på men även glädjas åt den styrka de har, säger hon.
Fler män intresserade
Intresset för yogaklasserna har varit stort och hon tycker sig även se en trend i samhället där allt fler män intresserar sig för yoga.
– Likväl som kvinnor vill in i crossfitboxen och lyfta tungt, längtar män efter det som är mjukare och lite mer landat. Många vill lära sig att andas, ta hand om stress och hela den mentala biten.
Men är det inte diskriminerande att bara tillåta män?
– Nej, det tycker jag inte. På samma sätt som att vi kan vilja ha kvinnogrupper och göra något när vi är bara kvinnor, kan det väl vara najs att få ha en grupp där det är bara män. Sen möts vi också i grupper där vi är alla, säger Erika Kits Gölevik.