Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nicholas Blomberg och hans sambo har påverkats av de upprepade bränderna i flerfamiljshuset i Eskilstuna. Nu är de glada att de snart inte kommer bo kvar. Foto: Otilia Bogen, SVT

Tre bränder i samma fastighet i Eskilstuna: ”Känns skönt att vi ska flytta”

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Norr i Eskilstuna. Larmet om branden inkom vid kvart i elva på fredagsförmiddagen och nu utreder polisen händelsen som mordbrand.

SVT har talat med boende i huset, som uppgav att trapphuset fylldes med rök.

– Vi stod på balkongen och inväntade att bli evakuerade, säger en boende till SVT:s reporter.

En till sjukhus

Anderas Linder på räddningstjänsten berättar att en person har förts till sjukhus med ambulans. Polisen uppger att skadeläget är oklart.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart, den tros ha startat i ett kök. En anmälan om mordbrand har upprättats.

– Den aktuella lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Olle Älveroth.

Det har brunnit i fastigheten flera gånger på kort tid, bland annat i ett vindsutrymme. Men polisen ser inte någon koppling mellan dagens brand och tidigare incidenter.

Flera boende har tröttnat

– Inte vad jag kan se just nu, utan detta är en enskild händelse. Sen får vi se vad utredningen visar, säger Olle Älveroth.

Flera personer som SVT pratar med har tröttnat på de upprepade bränderna och planerar att flytta. En av dem är Nicholas Blomberg.

– Vi har tänkt flytta i alla fall eftersom min tjej ska börja plugga, men nu hade jag velat flytta i alla fall, säger han.

I klippet ovan berättar Nicholas Blomberg hur han påverkats av branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.