• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Äntligen matchdags för tjejerna i Triangelns IK Foto: SVT

Över ett års väntan över – nu har seriespelet dragit igång

Uppdaterad
Publicerad

Det var redan i april 2020 som Folkhälsomyndigheten uppmanade idrottssverige att skjuta upp alla matcher, tävlingar och cuper. Restriktionerna har medfört två inställda turer till Gothia Cup, och många framskjutna matcher, för F06/07-tjejerna i Triangelns IK – men till helgen är det äntligen dags för match.

Enligt Svenska fotbollsförbundet kan så många som 10 000 spelare ha hoppat av herrfotbollen under pandemiåret. Att man inte har fått spela matcher uppges vara en stor orsak till avhoppen, som av oklara skäl är färre på damsidan.

I Triangelns IKs lag för tjejer födda 2006-2007 har ingen hoppat av – men det gör inte suget efter seriespel mindre.

Hör laget och tränaren Thomas Björkström berätta om vad restriktionerna inneburit för dem i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.