En man i färgglad skjorta använder ett virtual reality-set med glasögon och sensorer på händerna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med VR-teknik vill Flen ta skolan in i framtiden. Hör två lärare berätta om hur tekniken kan bli ett komplement till traditionell undervisning. Foto: SVT

Elever i Flen ska lära sig mer – med hjälp av VR-teknik

Uppdaterad
Publicerad

Med satsningen på Edtech vill Flens kommun få in virtual reality-tekniken i undervisnigen. Målet är att alla elever ska få uppleva den virituella verkligheten och att tekniken blir ett återkommande inslag i framtidens skolmiljö. 

På Prins Wihelm Gymnasiet i Flen har det digitala lärcenteret Edtech inrättats och invigs formellt i slutet av augusti. Hit kommer nu lärare för att lära sig om VR-teknik och om hur den kan användas i undervisningen.

Flera sinnen

Mogens Lauridsen arbetar med digitala frågor inom skolan och utbildar lärare i VR-teknik.

– Vi försöker skapa ett sammanhang där man kan använda ny modern teknik för att få med flera sinnen i sitt lärande, säger han.

Han och kollegan Jonny Björk menar att den nya tekniken ska ses som ett komplement till den traditionella undervisningen och att hoppas att den kan bidra till ett nytt sätt för eleverna att ta till sig kunskap.

För alla elever

Målsättningen är att alla skolor, och därmed alla elever, i Flens kommun ska ha tillgång till tekniken.

Projektet är ett samarbete med Region Sörmland och har brett politiskt stöd i Flen.

– Vi tänker att det här är framtiden, säger kommunalråd Ann-Charlotte Munter (S).

I videoklippet ovanför hör du lärarna Timo Nortorp och Kerstin Aronsson berätta om hur VR-teknik kan användas i undervisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.