Övergivna Loftet i Flen kan komma att rivas för att bygga nytt hotell och ny restaurang. Foto: SVT

Fastighetsbolag vill riva klassiska Loftet i Flen – för att ge plats åt nytt hotell

Publicerad

Fastighetsbolaget Maison Forte vill satsa miljoner för att ge Flen en ny restaurang och ett nytt hotell. Nu återstår att att se om Flens politiker godtar planerna.

Under våren utlyste Flens kommun en markanvisningstävling i hopp om att få in kreativa förslag på hur fastigheten där övergivna hotellet Loftet finns kan utvecklas och göras mer attraktivt där det ligger intill riksväg 55.

När tävlingen avslutades visades det sig att endast ett bidragit kommit in – från fastighetsbolaget Maison Forte med kontor både i Nyköping och Eskilstuna.

– Vi är jättenöjda med det förslag som har kommit in. Det matchar bra mot det vi ville ha, säger Sanna Almqvist, avdelningschef för samhällsutveckling på Flens kommun.

Saknas hotellrum

I det förslag som Maison Forte presenterar byggs två nya byggnader, en större för hotell och en mindre för restaurang.

– Det finns en efterfrågan på hotellrum i Flen idag, säger Sanna Almqvist och tillägger att det idag inte finns något hotell i centralorten.

Den nuvarande byggnaden bedöms vara i dåligt skick och ska rivas.

Avgörs i september

Bolagets tävlingsförslag innehåller även ett anbud på fastigheten. Maison Forte är villiga att betala 3,5 miljoner kronor.

Innan företagets visioner för Loftet kan bli verklighet ska politikerna i Flen säga sitt. Ärendet ska avgöras av kommunstyrelsen den 9 september.

Hotell Loftet i Flen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det anrika hotellet och hör Flens kommunchef om markanvisningstävlingen i ett inslag från i våras. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.