Det är vid korsningen i det gamla mejeriområdet i stadsdelen Oppeby som utgrävningen av ett tiotal gravar från vikingatiden inleddes för snart två veckor sedan.
Där jobbar nu arkeologer från Stockholm med att steg för steg gräva sig ner till de lämningar de hoppas hitta efter vikingar som där begravdes för runt tusen år sedan.
– Den här platsen kan berätta hur kristnandet gick till i den här delen av Sörmland, säger Johan Runer, projektledare för utgrävningen.
Ännu inga fynd
Det är på sättet vikingarna begravdes som arkeologerna kan avgöra huruvida de var kristna eller hedniska begravningar. Om de brändes innan begravning var de hedniska, om de begravdes i en kista så var det en kristen begravning.
Men efter en dryg veckas grävande har man ännu inte kommit ner till det man hoppas hitta. Den sista biten gäller det att gå försiktig fram. På en av gravarna har man kommit ner till ett mörkare parti av jord.
– Vi har ingen aning om hur djup den här nedgrävningen kan vara. I värsta fall för oss så kan det vara en meter kvar, men det kan också bara vara några centimeter, säger Johan Runer.
Området känt för fornlämningar
Området är känt för sin rika förekomst av fornlämningar. Några hundra meter norrut, vid Släbro, finns ännu ett gravfält, hällristningar och två av Sörmlands mest kända runstenar.
– Den ena runstenen är daterat till runt år 1000 och de är båda kristna så det visar att den här platsen blev kristen tidigt, säger Johan Runer.
Guidade turer
Utgrävningen pågår fram till början av juni. Under perioden fram tills dess kommer det att anordnas guidade turer för de som är intresserade.