Kraftiga snöfallet fortsätter: Inställda tåg och försenade bussar i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Snön fortsätter falla över Sörmland under måndagsmorgonen, vilket för med sig stora trafikstörningar. Bland annat är flera tåg inställda och det råder förseningar på många busslinjer.

SMHI har utfärdat en orange varning för kraftigt snöfall i Stockholms län. Detta väntas påverka flera av Mälartågs sträckor i Sörmland under måndagen.

Orange varning innebär att det väntas förekomma ymnigt snöfall och kan ge stora snömängder på kort tid. Trafikverket har bett samtliga tågoperatörer i området att minska trafiken under måndagen för att kunna röja snö och utföra nödvändigt underhåll. För merparten av Sörmland gäller dock gul varning, det vill säga tidvis snöfall som bland annat kan orsaka trafikstörningar. Detta innebär tidvis snöfall som bland annat kan orsaka trafikstörningar.

Tåg- och busstrafiken påverkas

Vädret väntas påverka tågtrafiken under måndagen, där flera sträckor i Sörmland berörs. Mälartåg uppger på sin hemsida att det är främst sträckorna Stockholm-Eskilstuna, Stockholm-Örebro och Stockholm-Nyköping-Norrköping som påverkas, där det är många avgångar som ställts in till följd av väderleken. Mälartåg uppmanar också dem som kan att arbeta hemifrån, då det kraftiga snöfallet kan innebära mycket begränsad framkomlighet på vägar samt förseningar och inställda avgångar i kollektivtrafiken.

De uppger även att biljettsamverkan mellan SL Pendeltåg, SJ och Mälartåg gäller hela trafikdygnet på måndagen. Det betyder att man kan åka med ett tågbolag – även om man har biljett med ett annat.

Även i busstrafiken påverkas, där många bussar är försenade på grund av begränsad framkomlighet, enligt Sörmlandstrafikens hemsida.

En bil utanför Vagnhärad som kört in i mittenräcket och en polisbil samt poliser på platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har skett flera trafikolyckor det senaste dygnet i samband med det kraftiga snöfallet. En av dem skedde utanför Vagnhärad, där en bilist på söndagsmorgonen körde in i mittenräcket. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.