Hällbyanstalten bygger fler modulhus – 52 nya platser ska lösa platsbristen

Publicerad

Hällbyanstalten är mitt uppe i arbetet med att öka antalet platser. Fler modulhus ska lösa platsbristen och därmed rekryteras också fler medarbetare till kriminalvården.

– Totalt är det ett 40- till 50-tal nya tjänster som kommer rekryteras, främst kriminalvårdare, säger kriminalvårdsinspektör Helena Wallberg.

Kriminalvården har omkring 14 000 medarbetare och är en av Sveriges största myndigheter. De närmaste åren ska det bli ännu fler.

– Modulhusen kommer preliminärt att stå klara i mitten av september och kommer ge 52 nya platser på Hällbyanstalten. Därför rekryterar vi många nya medarbetare, säger Helena Wallberg, kriminalvårdsinspektör på Hällbyanstalten.

I videoklippet ovanför ser du hur rummen ser ut på Hällbyanstalten och hör kriminalvårdsinspektören Helena Wallberg berätta om rekryteringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.