Här är Sveriges snabbaste ponny

Uppdaterad
Publicerad

Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm blev en succé för Sörmland – igen. 12-åriga Julia Blom från Jönåker vann på shetlandsponnyn Macarena.

Sveriges snabbaste A-ponny för andra året i rad heter shetlandsponnyn Macarena.

– Jag är jätteglad, satsade på att få en bra start. Hon var väldigt taggad!, säger Julia Blom som gjorde om förra årets bragd med ännu ett segerlopp inför tusentals människor på Gärdet i Stockholm.

Silver till Lilla Vargen

Hon vann tätt följd av kompisen 11-åriga Julia Pettersson som red veteranen Lilla vargen – från samma ridklubb. Lilla Vargen kunde trots sin ålder på 22 år visa var skåpet ska stå. Men när loppet var över stack han lugnt mulen i backen för att ta en tugga av gärdets gröna gräs.

Tjejerna tävlar för Smedstorps ryttarförening i Råby utanför Nyköping och tränar på Veronicas minikör- och ridskola i närheten av Bettna, som också äger ponnyerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.