Radiostyrda bilar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med in i depån – se och hör de kvicka offroad-bilarna som står i centrum under tävlingshelgen. Foto: Robin Hult/SVT

Här avgörs SM i radiostyrd bil i Eskilstuna: ”Nu är det full tank”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen samlades landets toppförare av radiostyrda bilar i Eskilstuna. I ett rasande tempo for de små bilarna genom kurvor och hopp i jakt på SM-medaljerna.

Under lördagen när SVT var på plats kördes alla kvalheat inför söndagens finaler. Deltagarna kör offroad i två klasser, bränsledrivet och elektriskt.

62 ekipage med förare på besök från hela Sverige samlades på Gröndals motorstadion redan på fredagen för att öva in sig på banan. Deltagartaket var satt till 120 startande.

– Det märks att vi har haft den här inflationschocken. Jag hade varit riktigt nöjd om vi haft 90 startande, säger Patric Henriksson, ordförande för arrangörsföreningen MK Eskil.

SM-guldet i både elektriskt och bränsledrivet vanns av David Ronnefalk från Karlskrona.

I videon: Se bilarna köra runt offroadbanan och möt en av förarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.