Hur smakar snigeln som bäst? Escargotodlaren Carina Van Steenbergen berättar.

Här är escargotodlarens bästa middagstips

Publicerad

Det vanligaste sättet att servera escargot är med vitlök, men varför stanna med det menar escargotodlaren Carina Van Steenbergen som ger lite andra tips.

– Snigelkött är en väldigt mångsidig ingrediens, säger hon.

Utanför Vingåker ligger Sveriges kanske enda snigelodling och snigelkött är mycket näringsrik, menar en av ägarna Carina Van Steenbergen.

– Det innehåller mineraler, järn, proteiner och innehåller inget fett, säger hon.

Snigelkaviar är en annan delikatess som äts i bland annat i Frankrike och Italien.

– Om man tänker kaviar från fisken stör får man ut kanske 1,5 kg på en gång. Ska jag leverera snigelkaviar får jag räkna med ca 2–3 gram ägg från varje snigel. Men det är nästa steg, säger Carina Van Steenbergen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.