häst-tjej

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när Molly Fogelberg visar SVT:s reporter runt bland de lantliga äventyren på gården i Råby. Foto: Björn Jansson/SVT

Hittade inget sommarjobb – då startade Molly, 14, eget

Uppdaterad
Publicerad

Molly Fogelberg, 14, från Råby utanför Nyköping hade svårt att hitta sommarjobb i år. Då bestämde hon sig för att skapa ett eget – en alldeles egen ridskola för barn hemma på gården.

– Det var väldigt svårt att hitta ett sommarjobb, och jag tycker om hästar väldigt mycket. Eftersom jag ville vara barnvakt eller något sånt så kom jag och mamma på att man kan kombinera det. Att jag lär folk att rida, säger Molly.

Hon och hennes mamma skrev ett inlägg på sociala medier där hon bjöd in barn att delta i aktiviteter som ridning, lek och att kela med gårdens djur. Inlägget har fått hundratals reaktioner och bokningar ramlar in varje dag, och just nu är kön lång för att komma och leka på gården.

– Hittills har ett 40 tal barn mellan ett till tolv år besökt gården. Molly har haft massor att göra, säger Marie Fogelberg, som är Mollys mamma.

Ska köpa present till hästen

Med pengarna ska Molly köpa något fint till sin häst Prada säger hon.

I framtiden kan hon tänka sig att satsa på en karriär där hon får jobba med djur.

– Antingen ridlärare eller veterinär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.