Malin Tigér har startat en grupp för ensamstående som kan hjälpa varandra med barnpassning i Eskilstuna. Hon sitter i sitt kök och ser in i kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kan inte förlita oss på kommunen” – Hör Malin Tigér berätta om sin barnpassningsgrupp i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Hon fick inte hjälp med nattis av kommunen – skapade grupp för barnpassning

Uppdaterad
Publicerad

Malin Tigér i Eskilstuna är ensamstående och har länge jobbat på akuten. Hon har sökt plats på nattis till sina barn, men aldrig fått en plats. Nu har hon startat en grupp där föräldrar kan hjälpa varandra.

– Jag förstod att det är fler än jag som är i samma situation, säger hon.

Malin Tigér har hand om sina tre barn på 13, 8 och 2 år på heltid. Utöver det så jobbar hon inom vården, och tävlar i boxning. Att få ihop livet har länge varit svårt.

– Jag har fått hjälp av min pappa. Sen har jag haft bra chefer som har försökt hjälpa till så gott de har kunnat.

Startade barngrupp

När Malin insåg att flera föräldrar var i samma situation som hon så tog hon initiativet till en grupp där människor kan hjälpa varandra.

– Jag hoppas att den här utsattheten man känner som ensamstående förälder ska minska.

Gruppen har precis startats. Sex föräldrar är med, och förhoppningen är att de ska bli fler.

– Det handlar kanske inte bara om att hjälpas åt för att man ska kunna jobba. Man kanske vill åka och handla i fred, eller storstäda.

Fått byta jobb

Malin har nyligen börjat jobba vardagar 7-16, någonting hon aldrig har gjort förut.

– Jag är jättetacksam att jag har lyckats hitta en ny fast tjänst så att jag kan lösa min situation. Men på ett sätt känns det ganska tungt. Jag tycker om akutvården. Det känns inte rättvist att jag behöver säga upp mig av den anledningen.

Bytet innebär även att Malin inte längre får OB-tillägg.

– Jag kommer att förlora ganska mycket inkomst. Som ensamstående förälder behöver man de pengarna.

Hör mer om Malin Tigérs barnpassningsgrupp i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.