Den mördade kvinnan utsattes för grovt våld av sin make. Nu har hovrätten slagit fast att han ska dömas till livstids fängelse. Bild ur polisens förundersökning. Foto: Polisen

Hovrätten fastställer livstidsdom efter mord i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året mördades en kvinna i Vingåker. Hennes make dömdes till livstidsfängelse av tingsrätten. Nu har hovrätten fastslagit domen.

I mellandagarna förra året hittades en kvinna avliden i sitt hem i Vingåker. Kvinnan hade utsatts för kraftigt och upprepat våld.

Kort senare kunde polisen gripa hennes make som är 55-årsåldern. I juni dömdes han av Nyköpings tingsrätt för mord till livstids fängelse och utvisning på livstid efter avtjänat straff.

Mannen överklagade domen till hovrätten som på torsdagen meddelade sin dom. Av den framgår att hovrätten i allt väsentligt delar tingsrättens bedömning och fastställer också livstidsdomen.

Han döms utöver mordet även för misshandel och olaga hot som skede i oktober förra året.

En bild på ett köksgolv och en advokat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen bröt upp dörren till lägenheten och hittade kvinnan död liggandes på köksgolvet efter att hennes man ringt 112. I klippet ovan hör du kvinnans larmsamtal dagen innan mordet och sen målsägarbiträdet Björn Sondell som vill att samhället ska göra mer för kvinnor i våldsutsatta relationer. Foto: Polisen/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.