Catharina S:t Cyr (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Strängnäs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Catharina S:t Cyr berätta mer om situationen i klippet. Foto: Serafia Olausson/SVT

Ingen modulskola i Mariefred: ”Finns inget behov”

Uppdaterad
Publicerad

Strängnäs kommun har beslutat om att det inte blir en tillfällig modulskola i Mariefred, trots bristen på skolplatser. Kommunen räknar istället med att kunna erbjuda platser – även om det innebär att barnen får åka till skolor i andra kommundelar.

Platsbristen i skolan i Mariefred har länge varit ett faktum, inte minst eftersom planerna på den nya Läggestaskolan försenats. Det i kombination med en stor inflyttning har gjort att kommunen under våren har utrett ett behov av en tillfällig modulskola i Läggestaområdet.

Nu har beslutet tagits att den inte blir av.

– Vi har tillräckligt med skolplatser att erbjuda i Åker, Stallarholmen och även Strängnäs, säger Catharina S:t Cyr (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i kommunen.

Att behöva skjutsa barn till andra delar av kommunen är något som föräldrar tidigare uttryckt oro för.

Den nya Läggestaskolan, som är en F–9-skola, skulle ha stått klar inför hösten 2025, men arbetet har försenats. Nu väntas skolan tidigast stå klar under 2027. Men den nya skolan är beroende av att en ny stadsdel med bostäder byggs i området, någonting som dröjer.

Då kan ju inte ni veta om skolan faktiskt kommer att bli av?

– I praktiken kan vi inte garantera det, säger Catharina S:t Cyr.

Hör Catharina S:t Cyr berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.