Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Ali, föreningen Noor, berättar om vad människor i jordbävningsdrabbade Syrien och Turkiet behöver just nu. Foto: SVT

Insamling i Eskilstuna till behövande efter jordbävningen i Turkiet och Syrien

Uppdaterad
Publicerad

I gallerian i centrala Eskilstuna, på Mötesplats Ukraina, anordnades under torsdagen en insamling till förmån för behövande efter jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien. Föreningen Noor stod för initiativet. De säger att det är viktigt att veta var de insamlade pengarna hamnar – så de skickar pengarna till släkt och vänner som ska köpa förnödenheter och distribuera till behövande.

Vi vet att de som drabbades av jordbävningen just nu är i behov av mat och kläder. En del bor fortfarande i tält, så därför är det viktigt för oss att göra den här insamlingen. Vi kommer att skicka de insamlade pengarna till personer vi känner som verkligen ställer upp och kan hjälpa på plats, säger Hanna Ali som är en av medlemmarna i föreningen.

Föreningen Noor gör återkommande insamlingar till behövande och har tidigare bland annat samlat in pengar till människor i Ukraina, Syrien och Irak.

I klippet: Hanna Ali, föreningen Noor, berättar om vad människor i jordbävningsdrabbade Syrien och Turkiet behöver just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.