Nu finns det upparbetade rutiner med polis och Säpo som gör riskbedömningar av alla nya hot han får, något han nyligen berättat om i Svensk Jakt.
– Majoriteten av hoten kommer in efter klockan 22 på fredags- och lördagskvällarna, främst via sociala medier där hotet bara är en knapptryckning bort. Sedan finns en liten, liten grupp som är mycket mer utstuderade, säger riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné.
Staten som fattat beslutet
Det är när hoten riktas mot familjen som han tycker att det gått får långt.
– Jag tycker man får tycka vad man vill i ett demokratiskt samhälle, men jag tycker man ska spela schysst och inte ge sig på någons familj, säger Daniel Ligné.
– Samtidigt ska man komma ihåg att det inte är jägarna som bestämmer vilka stora rovdjur som ska jagas. Det är staten, Naturvårdsverket, riksdagen, regering och ytterst länsstyrelsen, säger han.
Jägare som hotar
Det förekommer även att jägare hotar jaktkritiker. Men Daniel Ligné menar att man från Svenska Jägareförbundets sida ansträngt sig för att göra debatten mer sansad.
– Vid den första licensjakten på varg 2010 var inte jägarna ett dugg bättre än de som värnar vargar. Däremot har vi gjort ett väldigt riktat arbete med att “städa bort” de värsta åsikterna. Sedan finns det ungefär 300 000 jägare i Sverige och det är klart att det finns knäppisar bland dem, säger Daniel Ligné.
I klippet berättar han om hoten som sticker ut och hur man förklarar för sina barn att pappa hotas.