En grupp unga män står på en gata, omgivna av byggnader och affärer. De ser ut att vara mitt i en social interaktion, klädda i vardagliga kläder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ungdomar från generation Z svara på varför Kent är ”Grisch”. Foto: Frida Gunnvald

Kent gör comeback – kallas ”grisch” av Gen Z

Uppdaterad
Publicerad

Sju år efter avskedet återvänder Eskilstunabandet Kent för tre exklusiva konserter. Deras musik har fått nytt liv på Tiktok, där ungdomar kallar bandet för ”grisch” – dagens motsvarighet till ”stekare”.

Bandet meddelade sin återkomst under fredagsmorgonen där de även var tydliga med att återföreningen bara är för de tre konserterna och att de inte kommer att spela in ny musik eller turnera.

Populära på Tiktok

Kent har sedan ett tag tillbaka fått ett nytt uppsving på sociala medier. På Tiktok, är det inte ovanligt att se ungdomar som tillhör generation Z dansa till uppsnabbade versioner av Kentlåtar, oftast är det hitlåtarna ”Pärlor” eller ”Kräm” som hörs.

Kent återförenas

”Grisch”

På sociala medier heter det att Kent är ”grisch” – en typ av livsstil eller klädstil där storstadsliv och lyx anses vara eftersträvansvärt. Man skulle kunna säga att nutidens ”grisch” är dåtidens ”stekare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kent återförenas

Mer i ämnet