Håkan Ringkvist står framför Tunavallen i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Håkan Ringkvist berätta hur skulderna påverkat klubben i klippet. Foto: Frida Gunnvald/SVT

Konkurshotet borta – AFC:s akuta skulder betalda

Uppdaterad
Publicerad

Efter en turbulent tid är nu fotbollsklubben AFC:s akuta skulder hos kronofogden betalda. Flera företag har gått in med pengar och klubbens nye ordförande är hoppfull.

– Nu ska vi försöka styra upp all ekonomi och få ordning på AFC, säger Håkan Ringkvist.

Tidigare i somras riskerade fotbollsklubben AFC i Eskilstuna konkurs. Klubben tampades bland annat med stora skatteskulder och lokala företag har nu gått in som ägare. Vilka det rör sig om är inget man vill gå ut med offentligt i nuläget.

– De vill inte gå ut och skylta om vilka de är, men det kommer komma fram lite senare, säger Håkan Ringkvist, som nyligen tillträdde som ordförande.

Fortsatt skuldsatt

De akuta skulderna till Kronofogden betalades i slutet av juli och i augusti. Enligt myndigheten låg de på nästan en halv miljon kronor.

Men klubben är fortsatt skuldsatt – man har omkring sex miljoner kronor kvar att betala till både företag och privata personer. Enligt Håkan Ringkvist har man flera utmaningar framöver, men han är hoppfull för framtiden.

Hör honom berätta hur ekonomin påverkat klubben i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.