Kul vid spisen. Renaida Braun och hennes mamma Helen lagar pastasås – en av Renaidas favoriträtter. Foto: Maria Lapenkova/SVT

Laga en av Renaidas favoriträtter – här är receptet

Publicerad

Mello-aktuella Renaida Braun älskar att komma hem och landa hos sin mamma Helen Braun i Nyköping. Och väl där vill hon ha sin favoritmat. Här är receptet till en av de mest gångbara rätterna: Spagetti med svamp- och fläsksås!

– Det är inte särskilt nyttigt, och jag är inte särskilt bra på att laga mat, ursäktar sig Helen Braun.

En som inte håller med om det senare är hennes dotter, Idol- och Melodifestivalartisten Renaida Braun. Så här skriver Helen receptet på en av Renaidas ”mammafavvorätter”, så du kan pröva om ni har samma typ av smaklökar!

Spagetti med svamp- och fläsksås

Det går lika bra att laga utan fläsk om man vill det.

Ingredienser

  • Fläsk (det du har, tex fläskkarré eller stekfläsk) i strimlor.
  • Lök
  • Svamp (den du gillar)
  • Riven morot
  • Grädde/mjölk
  • Kryddor: Salt, mycket peppar, eventuellt soja, sambal oelek, tomatpuré efter smak.
  1. Stek fläsket på hög värme och ställ åt sidan.
  2. Stek hackad lök, riven morot, svamp i olja och eventuellt smör på medelvärme så det blir mjukt.
  3. Krydda.
  4. Häll på grädden och mjölken och koka in till lagom konsistens.
  5. Rör ner det stekta fläsket. Klart!

Servera med riven parmesan, spagetti och en sallad. Gärna ”treveckors sallad” – rivna morötter, palsternacka, vitkål, purjo och en lag. Det finns många recept på nätet!

Maten är klar! Foto: Maria Lapenkova/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.