Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
1 000 nya jobb lovades när Nyköpings kommun presenterade ett nytt samarbete med organisationen Tillväxtinitiativet.

Tillväxtinitiativets löfte: 1 000 nya jobb till Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

1 000 nya jobb på små och mellanstora företag i Nyköping. Det löftet gavs idag när Nyköpings kommun presenterade ett samarbete med organisationen Tillväxtinitiativet.

Bakom konceptet står Michael Treschow, mångårig företagsledare och näringslivsprofil. Han är medgrundare och investerare i Tillväxtinitiativet, som inte är vinstdrivande.

– Vi har satsat pengar. Det handlar lite om att ge tillbaka till samhället för allt vi har fått under i mitt fall 50 år av företagsamhet, säger Michael Treschow.

Framgångsrik modell

Modellen har tidigare visat sig framgångsrik i kommuner som Helsingborg och Botkyrka. Nyköpings kommun ska nu fatta beslut om att ge samarbetet grönt ljus och då också bekosta det team som ska hjälpa småföretagare i kommunen med affärsutveckling.

– Vi kommer att förvalta de här skattepengarna väl genom att skapa de här 1 000 arbetstillfällena vilket i sin tur ger väldigt mycket till Nyköpingsborna, säger kommunalrådet Ahmad Eid (M).

I klippet: Investeraren Michael Treschow förklarar hur de utlovade jobben i Nyköping ska bli verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.