Foto: SVT (grafik)

Polisen söker misstänkta våldtäktsmän

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen kring fallet där en 17-årig tjej ska ha blivit bortrövad och våldtagen fortsätter.

Det var i torsdags, strax innan klockan nio på förmiddagen som två män ska ha dragit in en 17-årig flicka i sin bil för att senare utsätta henne för övergrepp.

– Vi tar det här på stort allvar, säger Fredrik Wallén, presstalesman på polismyndigheten i Södermanland.

Tvingades in i bil

Vid förhör med målsäganden har hon berättat att hon på morgonen tvingades in i en bil vid en busshållplats på riksväg 52 i Vingåkers kommun.

I bilen täcktes hennes ansikte över. De två män som fanns i bilen har sedan hållit henne fången, med förtäckta ögon, och utsatt henne för våldtäkt under dagen.

Efter klockan 16.00 på eftermiddagen har hon berättat att hon släpptes av längs riksväg 52 strax innan Viala. Hon kom hem cirka 17.20 och då kontaktades polisen.

Går ut med signalement

Förhör har hållits med målsägande och idag beslutade polisen att gå ut med förtydligade uppgifter kring de två misstänkta.

– De två gärningsmännen färdades i en svart personbil. Den som körde bilen var en man i 25-30 årsåldern cirka 190 centimeter lång och ljushårig. Den andre gärningsmannen var en man i 25-30 årsåldern, cirka 180 cm lång och mörkhårig. De två männen talade svenska utan brytning med varandra och var ljushyade, skriver de på sin hemsida.

Huruvida det finns någon teknisk bevisning säkrad vill polisen inte kommentera med hänvisning till att det kan komma att påverka framtida förhör. Men 17-åringen har varit på läkarundersökning.

– Man har gjort vissa tester som skickats till SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium, reds. anm.). Exakt hur lång tid det tar innan vi får besked det vet vi inte, säger Fredrik Wallén.

Polisens hopp är bland annat att kunna hitta de misstänkta i sitt register.

– Vi får se om spåren matchar befintliga DNA-profiler, säger Fredrik Wallén.

Har fått in tips

Polisen har också fått in en del tips som de nu ska arbeta vidare med.

– Det finns förhör att hålla med personer som kan ha sett någonting, säger Fredrik Wallén.

Polisen söker kontakt med alla som har uppgifter att lämna om det aktuella ärendet – ring till polisen på 114 14.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.