Farshad Noor presenteras idag som AFC Eskilstunas nyförvärv. Foto: AFC Eskilstuna

Nyförvärv i AFC Eskilstuna: ”Ung och hungrig”

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna har värvat en 22-årig mittfältare. Farshad Noor kommer närmast från den nederländska klubben SC Cambuur och kan utnyttjas på flera positioner.

Kontraktet med den 22-årige Farshad Noor är påskrivet säsongen ut.

– Jag är innermittfältare, men kan också spela på kanterna. Mina styrkor är att jag kan springa mycket, har bra inlägg och är bra med båda fötterna. Jag är hungrig på att hjälpa laget att hålla sig kvar i allsvenskan, säger Farshad Noor i ett uttalande på AFC:s hemsida.

Flera år i Nederländerna

AFC:s nyförvärv har spelat i Nederländernas högsta division i fotboll Eredivies sedan 2015, när han skrev på för Roda JC Kerkade. I januari i år lånades han ut till SC Cambuur-Leeuwarden i den holländska andraligan.

Innan det spelade Farshad Noor i PSV Eindhovens U17-, U19- och U21-lag.

”Kan nyttjas på flera positioner”

AFC:s sportchef Azad Budak tror att Noor kan förstärka truppen.

– Farshad är en spelare som kan nyttjas på flera positioner och han besitter fina tekniska egenskaper. Med Farshad får vi in en ung och hungrig spelare som vi tror kommer att förstärka truppen, säger han på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.