– Det betyder jättemycket för e-sporten. Det gör bland annat att vi som lokal förening har en större tillgång att söka ekonomiska medel och det gör det även lättare för oss att ansöka om att delta på tävlingar, bland annat, säger John Karlsson som är en av grundarna av E-town Gaming.
Skapar gemenskap för unga
Föreningen som anordnar event och turneringar, både offline och online, arbetar för att främja e-sporten lokalt och skapa en positiv miljö för föreningens medlemmar.
– Spel är en väldigt bra knutpunkt för unga och ger en gemenskap. Många kanske inte har ett annat klassisk idrottsintresse och jag tror att det är viktigt för unga att hitta sin grej. Att det har varit tabu att hålla på med gaming eller e-sport har varit en problematik för det inkluderar inte, utan det exkluderar individer från samhället.
Beslutet fattades under Riksidrottsförbundets stämma den 28 maj, efter en omröstning där e-sportförbundet valdes in med 108 röster mot 71.
Kan det verkligen vara en idrott att sitta framför datorn? I klippet svarar e-sportaren John Karlsson hur han ser på det.